середу, 18 квітня 2018 р.

До "Надії" з новинками


Колектив комунального закладу «Скадовська ЦБС» досить довгий час співпрацює зі Скадовським центром соціальної  реабілітації дітей-інвалідів «Надія». З 2015 року реалізується бібліотечний соціальний проект «З «Надією» в серці». Завдання проекту полягає у системі соціально-реабілітаційних, методичних та громадських заходів, організаційній та інформаційній підтримці центру «Надія», що сприятимуть вихованню толерантного ставлення у суспільстві та громаді району до людей з обмеженими можливостями. 
18 квітня бібліотекарі Скадовської центральної бібліотеки для дітей Марія Сергіївна Боднарюк та Галина Сергіївна Гребень завітали до спеціалістів центру з новою літературою, для поповнення їх методичного куточка.



Спеціалісти Херсонського державного університету факультету реабілітації надіслали корисний і практичний матеріал для батьків особливих дітей, а наша бібліотека роздрукувала невеликі художні твори, що стануть у нагоді не лише спеціалістам центру, а й батькам.
У Мелоді фотографічна пам'ять. Вона пам'ятає все, що бачила і чула за одинадцять років свого життя, а слова і звуки мають для неї смак і колір. Вона розумніша за всіх у школі. Ось тільки ніхто про це не здогадується. Вчителі думають, що дівчинка не піддається навчанню, і постійно повторюють з нею перші літери алфавіту. Здавалося б, куди простіше - пояснити оточуючим, скільки всього ти знаєш, що любиш, чого хочеш. Але спробуй поясни, якщо тіло зовсім тебе не слухається і проста людська мова здається недоступною розкішшю ... І все ж скоро настане день, коли Мелоді отримає можливість вимовити перші в своєму житті слова.  Та чи почують її?


Наокі Хігасіда, 13-річний японський хлопчик, вирішив розповісти всьому світу про те, чим люди, які страждають аутизмом, відрізняються від звичайних людей. Ця книга складена в формі відповідей на питання, якими найчастіше задаються ті, хто оточують аутичних дітей і дорослих або піклуються про них. Наокі намагається дати прості відповіді на питання про те, як і чому поводяться аутисти, що вони відчувають, про що мріють і чи хочуть вони стати такими, як самі звичайні люди. Книга завершується казкою «Я ТУТ», завдяки якій читачі відчують глибину переживань хлопчика з аутизмом і красу його внутрішнього світу.



Для батьків дітей-інвалідів і для всіх, хто хоче трохи більше дізнатися про «особливих» дітей і про те, якими вони бачать нас.





Немає коментарів:

Дописати коментар