понеділок, 2 березня 2015 р.

Блакитна троянда поетичного саду України

У 2015 році свій 85-річний  ювілей відзначає Ліна Василівна Костенко.
Ліна Костенко є видатною сучасною українською поетесою, своїм життям і творчістю вона засвідчує несхитну мужність, палку любов до України. Вона глибоко сучасна, глибоко українська поетеса. І сьогодні її зоря сяє гордо і чисто, на поетичному небосхилі України, якій офірує своє серце, душу і великий талант.
Так, 2 березня  бібліотека відчинила двері в дивовижно яскравий світ художнього слова видатного українського Митця, провівши годину-елегію «Блакитна  троянда поетичного саду України», на яку запросила учнів  8-го класу  спортивної школи.


Під час презентації  бібліотекар Озембловська С.А.  познайомила з цікавими фактами життя та творчої діяльності поетеси.




 Присутні з задоволенням слухали декламування віршів відомими людьми, пісні на слова  поетеси, і це побудило в них бажання ближче познайомитись з творчістю геніальної людини  нашого часу і обрати твори  до душі, які були представлені  на книжковій виставці.




Ліна Костенко є однією з найулюбленіших сучасних українських письменників серед молоді. Ще її називають другою Ахматовою, українською Ахматовою. Якими ще  мають бути слова, що могли б схарактеризувати цей феномен української культури адекватно його значенню і силі! Маючи воістину Божий дар слова, Ліна Василівна є ще й лицарем честі, взірцем громадянської мужності. На нинішньому поетичному олімпі України серед інших майстрів слова вже кілька десятиліть живе вона як «нерозгадане чудо», «голос народу». Таким поетом може пишатися будь-який народ світу, а ми пишаємось, що вона у нас є.




Немає коментарів:

Дописати коментар