пʼятницю, 20 березня 2015 р.

Найкращий читач Херсонщини 2015

19 березня Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової чайки зібрала найкращих читачів району  для участі у обласному турнірі щорічного конкурсу «Найкращий читач – 2015», який цього разу проходив у форматі Великої книги читацьких рекордів Херсонщини. Скадовщину представляли три учениці з різних шкіл району:
Данилова Тетяна , учениця 6 класу Скадовського  НВК «Академічна гімназія»;
Баженова Юлія, учениця 7 класу Скадовської ЗОШ № 2;
Матвєєва Ніна, учениця 8 класу Радгоспненської ЗОШ.
Традиційно день розпочався з веселого  квесту та пізнавальної екскурсії, під час якої діти області мали змогу познайомитись  з відділами обласної бібліотеки.
Поділившись по класам учасники пройшли тести, результати яких були враховані під час вибору переможців. Також на розсуд журі діти представили свої домашні завдання – есе на вільну тему: про книгу, про бібліотеку, про читання взагалі – головне , щоб у центрі була книга. І шановне журі приступило до роботи.

До складу обласного журі конкурсу увійшли:
Голобородько Ярослав Юрійович – літературознавець, доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри теорії і методики викладання гуманітарних дисциплін комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради, академік Академії педагогічних та соціальних наук, голова журі
Марущак Анатолій Петрович - директор ТВО «Скіфія» ХОДТРК, письменник, журналіст, заслужений журналіст України
Кравцова Юлія Андріївна – головний спеціаліст управління культури обласної державної адміністрації
Шибаєв Микола Ілліч – головний спеціаліст відділу дошкільної, загальної середньої освіти та інспекції навчальних закладів управління освіти і науки обласної державної адміністрації
Попова Наталія Федорівна – заступник директора Херсонської обласної бібліотеки для дітей з наукової роботи, координатор конкурсу у Херсонській області, секретар журі.
Але на цьому день не завершився. На дітей чекала церемонія нагородження та гала концерт обласного фестивалю «Поетичний камертон Ліни Костенко», в якому наш район теж  взяв участь. А саме у номінації «Читці» виступила Дудченко Єлизавета ( Улянівська ЗОШ ) з  твором «Пісенька з варіаціями» та у номінації «Художня» свої роботи виставила  зразкова художня студія Палітра.



      Всіх учасників нагороджено дипломами!

Немає коментарів:

Дописати коментар