вівторок, 10 березня 2015 р.

Невмираючий дух поета

З нагоди вшанування пам’яті Великого сина українського народу, поета, художника Т.Г.Шевченка  6 березня у стінах нашої бібліотеки відбулися  шевченківські читання «Невмируща сила поета».
В рамках читань для учнів спортивної школи було проведено бесіду та презентацію книжкової виставки «Творець пісні, що стала символом нації», приурочену до 150 річчя першого публічного виконання національного гімну, яке відбулося 10 березня 1865 року в Перемишлі — під час першого в Західній Україні шевченківського концерту.




Потім учасникам заходу запропонували  взяти участь у вікторині за творчістю поета, яка проходила у форматі всім відомого конкурсу «Найрозумніший». Цей формат дуже зацікавив наших учасників – бажаючих взяти участь виявилось більше, аніж потребувалось. Дуже приємно, що учні справились з нелегкими  завданнями. Переможцям було вручено символічні призи та солодощі.

У  другій половині дня до нас завітали наші наймолодші користувачі – вихованці д/с «Казка». Малюки з задоволенням слухали шевченкові вірші, а також мали змогу познайомитись з мистецькою спадщиною Великого митця.




В наш складний, непростий час полум’яне слово Шевченка нам дуже потрібне. Необхідні його внутрішня сила, правдивість, ідеали добра, краса душі, політичні переконання, прагнення зберегти свободу, мрії про майбутнє. Саме в цьому – нам треба голосу Тараса. Ми, нащадки, будемо завжди берегти у своєму серці той вогник любові до Вітчизни, який запалив поет своїми безсмертними творами.


Немає коментарів:

Дописати коментар