пʼятницю, 17 травня 2019 р.

"Кольорові мрії" в дії!


Скадовськ – курортне місто, яке щороку приймає гостей з різних куточків України. Це місто, що постійно розвивається та відбудовується, та не дивлячись на це, у місті багато споруд ще радянської забудови. Задля того, щоб вдихнути нове життя в зовнішній вигляд міста та прикрасити його яскравими, цікавими малюнками ініціативна група активістів міста разом з комунальним закладом «Скадовська централізована бібліотечна система» та комунальною установою «Скадовський районний методичний кабінет» ініціювали проект «Кольорові мрії», що передбачає виконання малюнків на об'єктах інфраструктури міста у техніці «стріт-арт».

Крім того, проект сприятиме згуртуванню місцевої громади та підвищенню рівня патріотизму, адже реалізовуватиметься за активної участі мешканців міста, які будуть визначати місця розташування розписів, їх ескізи та приймати участь у безпосередньому розписі.

Скадовська художниця Компанієць Ганна безкоштовно створила чудові ескізи, які планує зображувати на ділянках міського ландшафту. Адже, мета проекту - не «розмалювати» територію, а втягнути глядача в діалог і показати різну сюжетну програму.
Отже, докладніше про мету проекту: перетворити сірі буденні споруди міста на «витвори мистецтва», а саме прикрасити житлові та інфраструктурні об'єкти малюнками у техніці «стріт-арт».
Завдання проекту:
- визначити найбільш оптимальні місця для нанесення розпису в межах районів міста;
- активізувати місцеву громаду, залучивши мешканців до участі в проекті в якості художників-волонтерів та асистентів;
- прикрасити сірі споруди міста яскравими малюнками;
- сприяти вихованню любові до рідного міста серед населення через створення малюнків патріотичної спрямованості
Очікувані результати:
- покращення зовнішнього вигляду міста завдяки створенню яскравих розписів на спорудах міста;
- підвищення рівня патріотичності населення;
- створення передумов для розвитку арт-кластеру у місті з числа місцевої громади.

Сьогодні, 17 травня розпочалася реалізація проекту з розпису однієї з найстаріших будівель нашого міста - кінотеатру. Він розташований у центральному районі набережної біля моря, тож постійно у полі зору не тільки мешканців міста, а й гостей. Директор комунального підприємства Скадовський міський кінотеатр «Скадовськ» Козлова Людмила Станіславівна дала згоду на розпис частини фасаду та запропонувала свою допомогу в підготовці та реалізації проекту.

Головними виконавцями розпису стали учні старших класів загальноосвітніх закладів міста та району.

При розробці ескізу майбутнього розпису ініціатори проекту вирішили звернутися до яскравих та соковитих зображень, тож зупинилися на морській тематиці та символах Скадовського району: Джарилгацький маяк, арт-обєкт «I love Skadovsk», кавуни, пляжі та усе інше, що робить спогади про літо та відпочинок у Скадовську незабутнім.



Ось так, в обмежений термін, гуртом ми створили дещо неймовірне, а головне довели, що все змінити на краще не важко, особливо з такою командою!







Немає коментарів:

Дописати коментар