понеділок, 1 вересня 2014 р.

Україна – єдина країна

День знань — це, мабуть, єдине свято, яке одночасно є і загальним для всіх, і особистим для кожного. Воно завжди урочисте і позитивне, адже це шлях до самостійного життя. Але на жаль, нинішнє Свято Знань затьмарює наша спільна біда. Не в усіх школах пролунав Перший дзвоник.  Саме події останніх місяців та суспільно-політична ситуація на Україні зумовили тему першого уроку «Україна – єдина країна» .
Працівники книгозбірні запросили учнів 5-х класів Скадовської гімназії на перший патріотичний урок до бібліотеки.




Метою проведення цього Єдиного уроку  було формування поваги до історії України, виховання патріотизму та почуття відповідальності за долю  своєї держави.  Для нас важливо, щоб діти ідентифікували себе з українським народом, прагнули жити в Україні, розуміли необхідність дотримання конституційних та правових норм,  володіння державною мовою, шанобливого ставлення до історії, культури та традицій українського народу.
Під час уроку діти здійснили екскурс основними історичними подіями становлення державності України, вивчили шлях здобуття  державних  символів – прапору, гербу, гімну; торкнулися традицій українців та представників інших національностей, що населяють країну. Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять Героїв Небесної сотні та загиблих у зоні АТО. Ми намагалися пояснити учням про важливість відчуття приналежності до України, про усвідомлення себе українцем, про почуття особистої відповідальності за долю держави та українського народу.



Діти – юний цвіт нової України.Кожному з присутніх було запропоновано взяти участь у створенні квітки-надії. Результатом цієї плідної праці стала квітуча карта України, яку було подаровано учням  на згадку про зустріч.


Приємним та патріотичним виявився цей день не тільки для шкіл, а й для працівників бібліотеки. До нас завітала наш друг, постійний відвідувач наших заходів, а ще громадський активіст та  голова штабу П.О.Порошенко  Філенко Наталя Миколаївна з подарунком – у вигляді Прапора України, який було придбано за сприяння приватних підприємців міста та громадських активістів штабу.

Тож ми впевнено стверджуємо, що наша юнь – достойне майбутнє нашої держави. Нам є ким гордитися і пишатися, бо

Народ мій є! 
Народ мій завжди буде!
  Ніхто не перекреслить мій народ!




Немає коментарів:

Дописати коментар