понеділок, 24 березня 2014 р.

Зустріч з письменником-земляком

   Благодатна й щедра на таланти наша рідна  Скадовщина, зігріта ласкавим сонцем, заколисана буйними вітрами. Безмежні її простори в різні пори року милують зачарований погляд подорожніх величною палітрою різнобарв’я трав, викликаючи захоплення не тільки навколишнім світом незбагненної природи, але й вельми цікавою історією. 
У рамках  Національного проекту «Україна читає дітям» минулого тижня  у бібліотеці  відбулася зустріч з письменником рідного краю  Володимиром Завгороднім.


     Володимир Кузьмич корінний житель нашого містечка. Ще змалечку він був зачарований красою моря. Своє світле, майже дитяче сприйняття довколишнього світу, щире замилування природою Скадовщини письменник відтворив у двох виданнях: «У Скадовську море тихе», «Здрастуй, острів Джарилгач». І неодмінно кожен, хто розкриє сторінки віршованих збірок, так само пройметься повагою та любовю до цього Таврійського морського куточку.  
    На зустріч завітали учні 2-В класу Скадовської гімназії. Діти з неприхованим інтересом слухали уривки з його нових віршованих  творів. Продовжилась зустріч жвавим спілкуванням автора та дітей. Відповідаючи на численні запитання Володимир Кузьмич познайомив  присутніх з своєю біографією, творчими планами, цитував рядки улюблених творів, які найбільше припали до душі юним читачам. Особливо цікавим фактом для присутніх стало ще й те, що письменник навчався у стінах тієї ж школи, в якій зараз вчаться запрошені.  Зустріч настільки зацікавила присутніх, що наприкінці з’явилося багато бажаючих взяти автограф.


    В свою чергу Володимир Кузьмич подарував бібліотеці свої дві збірочки з автографом. Сподіваємось, що зустріч з Володимиром Кузьмичем залишила в дитячих серцях тепло і радість від спілкування, бажання прочитати ще більше творів письменників- земляків.

Немає коментарів:

Дописати коментар