четвер, 27 березня 2014 р.

Ми найкращі!

         Протягом всього життя ми звертаємося до книги, яка розкриває перед нами чарівний світ – світ краси, добра, ідей і роздумів, збагачує нас духовно, загострює розум.
Вже дев'ятий рік поспіль в бібліотеках України, які обслуговують дітей, проводиться Всеукраїнський конкурс «Найкращий читач України», до якого залучається все більше і більше учасників.  Цьогоріч  до участі у конкурсі були запрошені учні 6-х, 7-х та 8-х класів.  Проходило  найпопулярніше читацьке змагання традиційно у кілька етапів: переможці  І -   шкільного, змагалися у ІІ етапі за звання кращих читачів свого району, а 21 березня у Херсонській академії  неперервної  освіти  відбулося  фінальне  змагання – обласний  етап Конкурсу , на якому Скадовщину представляли  наші найкращі читачі -  Кулида Олександра, Кущак Катерина та  Синякова Анна.



Почесними  членами журі та учасниками  свята були:  Гордієнко Алла Іванівна -  генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей, заслужений працівник культури України ,  Кичинський Анатолій Іванович -  поет і художник, лауреат Національної премії України імені Т.Г.Шевченка, Голобородько Ярослав Юрійович  - літературознавець, доктор філологічних наук, академік Академії педагогічних та соціальних наук , Марущак Анатолій Петрович -  письменник і тележурналіст, директор ТВО "Скіфія" ХОДТРК .
      За результатами творчого змагання члени обласного журі визначили «Найкращих читачів України »  Херсонської області .
Кулида Олександра була оголошена переможницею  серед  учасників   6 класу і отримала почесне звання «Найкращий читач України – 2014» та найбільшу нагороду – поїздку у травні місяці до м. Львова.
 Кущак  Катерина  та  Синякова Анна були  відзначені  за високий рівень читання та високі показники у літературній вікторині.
         Жоден  учасник не залишився без подарунків: всі конкурсанти отримали подяки та книги.



        Конкурс показав, що читачі Скадовщини  розуміють – найкращий  їх  друг  і товариш це – розумна, мудра, корисна книга, яка була і є не лише джерелом знань,  а й справжнім вихователем,  бо «сіє розумне, добре і вічне…».


Немає коментарів:

Дописати коментар