понеділок, 2 березня 2020 р.

Еко-захід у бібліотеці!



А чи знаєте ви, що 19 лютого відзначався Всесвітній день кита? Ця дата також вважається днем захисту всіх інших морських ссавців. Так як ми живемо на березі Чорного моря жителям нашого міста дуже цікава ця тема. Бібліотекар абонементу дошкільного та молодшого шкільного віку Боднарюк Марія Сергіївна запросила до читальної зали Скадовської центральної бібліотеки для дітей учнів 2-Б класу ОЗ СНВК «Академічна гімназія» на еко-захід «День кита». Спочатку бібліотекар провела невеличку екскурсію затишними залами бібліотеки, і нарешті хлопчики і дівчатка зустрілись із спеціально запрошеною гостею, спеціалістом НПП «Джарилгацький» Шешиною Наталією Валеріївною. Вона розповіла школярам про морських ссавців, які мешкають саме у Чорному морі та нашій Джарилгацькій затоці.



 
Отриману інформацію закріпили цікавою вікториною. Школярі досить жваво відповідали на питання і тепер точно знають,  які види морських ссавців занесені в міжнародну Червону книгу та Червону книгу України, чому вони туди потрапили, які  види дельфінів мешкають у нашій Джарилгаціькій затоці тощо.


Наприкінці зустрічі гімназисти за допомогою ножиць та аркушу паперу  власноруч  створили синіх китів, які будуть  їм нагадувати про  морських ссавців та їх захист.





Немає коментарів:

Дописати коментар