середу, 1 листопада 2017 р.

ЧОРНЕ МОРЕ - ПЕРЛИНА В ОКЕАНСЬКОМУ НАМИСТІ ЗЕМЛІ



       Для мешканців нашого містечка Чорне  море близьке і, на перший погляд, добре знайоме. Юні і дорослі скадовчани  будь-якої днини  мають можливість прогулятись уздовж його берега, подихати цілющим морським повітрям, а дехто може навіть цілий рік милуватись його синіми водами і чарівними краєвидами із вікна власної домівки.  Але чи все ми знаємо про «найсиніше у світі» Чорне море - про його таємниці, цікаві факти, живі організми, що населяють його води, про екологічний стан такої популярної в Україні та за її межами водойми?
       

       Про все це йшла мова під час віртуальної краєзнавчо-екологічної мандрівки, яка відбулася у нашій бібліотеці з нагоди  Міжнародного дня Чорного моря. Учасниками зустрічі стали учні
 6-А класу міської загальноосвітньої школи №3 разом із класним керівником Людмилою Василівною Шведою та шкільним бібліотекарем Ольгою Петрівною Шушковською. Ведуча розпочала зустріч із ліричних відеозамальовок моря та цікавих фактів про нього, презентувала літературу по темі зустрічі, а потім надала слово гості – провідному фахівцю з екологічної освіти Національного природного парку «Джарилгацький» Наталії Валеріївні Шешиній. 
     



      Мандрівка вийшла просто захоплюючою! Наталія Валеріївна розповіла про походження назви Чорного моря, а також у досить цікавій формі висвітлила найбільш актуальні питання його життєдіяльності: кліматично-метеорологічні умови, цілющі властивості, про мешканців морських глибин, екологічні проблеми моря та шляхи їх розв’язання. Фахівець відповіла на всі запитання юних читачів, у ході бесіди пояснила дітям, як важливо бережно ставитись до природних багатств рідного краю і що кожен із нас може вже сьогодні зробити для того, щоб допомогти Чорному морю залишатись чистим і таким же цілющим, як і сотні років назад.


     



На завершення зустрічі діти стали учасниками майстер-класу по виготовленню паперових морських скатів. Це виявилось непростою, але такою цікавою справою!
     «Канікули наших дітей проходять з користю, і ми щиро вдячні організаторам за таку цікаву, пізнавальну зустріч. Ми іншими очима поглянули на наше Чорне море і зрозуміли, що тільки від нас усіх залежить його стан і оздоровчі можливості. Готові до участі у будь-яких акціях щодо очищення узбережжя. Будемо і надалі співпрацювати!» – зазначила наостанок класний керівник шестикласників.
На згадку про зустріч дітям залишились паперові сувеніри, виготовлені власноруч, та спільне фото.

Немає коментарів:

Дописати коментар