четвер, 14 липня 2016 р.

Здрастуй, острів Джарилгач!


Давні дружні та партнерські стосунки пов
язують нашу бібліотеку з працівниками Національного природного парку «Джарилгацький». Спільні заходи екологічного спрямування для різних категорій юних читачів стали вже доброю традицією в стінах нашої книгозбірні.  Інформація, яку презентують дітям фахівці у супроводі фото- та відеоматеріалів, викликає  щире захоплення та неабиякий інтерес слухачів.
Канікули – це та пора, коли в нашому місті дуже багато гостей з різних куточків України та зарубіжжя, адже Скадовськ – це перш за все популярний дитячий курорт.  Днями до нас завітали діти, що приїхали до Скадовська з міста Києва і відпочивають в оздоровчому таборі «Пролісок». Вони висловили бажання ще більше дізнатися про Скадовщину та її унікальні природні багатства.

Провідний фахівець з екоосвіти Національного природного парку  «Джарилгацький» Наталія Валеріївна Шешина, яку ми запросили на зустріч, провела для юних відпочивальників дуже пізнавальний і насичений корисною інформацією усний журнал «Острів Джарилгач – перлина Чорного моря».   Вона розповіла про рідкісні види рослин і тварин, які занесені до Червоної книги України, про роботу  Національного парку щодо їх збереження і розповсюдження, відповідала на численні запитання.  Діти дізнались багато цікавого про дельфінів і морських скатів, медуз і чайок,  потримали у руках різноманітні черепашки і мушлі.  А відеоінформація, що супроводжувала розповідь Наталії Валеріївни, зробила її ще більш цікавою і насиченою



Але головне, що зрозуміли діти, - це необхідність бережного ставлення до унікальної природи  нашої планети, бути її справжніми захисниками і помічниками.



Немає коментарів:

Дописати коментар