понеділок, 2 листопада 2015 р.

Патріотичний захід до дня визволення Скадовщини від німецько-фашистських загарбників.


2 листопада – знаменна   дата для кожного скадовчанина, бо  це  –
 день  визволення  нашого  міста  від  фашистських загарбників.


Події більш ніж 70-річної давнини  сприймаються  нині через призму сьогодення  і набувають особливого значення. Молоде покоління, як ніколи до цього, розуміє, через що довелося пройти воїнам ІІ світової, їхнім рідним на окупованих територіях. За період війни на фронті й у  підпіллі боролися з німецькими загарбниками 812 скадовчан, 626 із них віддали своє життя за Батьківщину, осиротивши дітей, залишивши у вічному горі багатостраждальних матерів. 
 Час  стирає все, але він не може витерти з пам’яті людської біль втрат, поневірянь, тяжких випробувань, що випадають на долю народу під час  воєнного лихоліття. На жаль, нині українцям доводиться  знову це переживати, і найстрашніше те, що тепер нашу землю плюндрує сусід, колишній союзник і побратим.
Час не зітре із пам'яті самовідданість, мужність, самопожертву героїв далеких сорокових і  нинішніх патріотів України. Не потьмяніє в пам’яті людській і та, ні з чим незрівняна радість, те піднесення, щастя, що принесло нашим землякам звільнення рідного краю.
Із цієї нагоди  працівники центральної  бібліотеки для дітей спільно з викладачами  Скадовської дитячої школи мистецтв провели патріотичний захід  «Звільнена земля» для юних музикантів та їх батьків. Діти мали можливість  ще раз доторкнутись до історії героїчного минулого.
Так вже повелося, що, де б не була людина, чим би вона не займалась, її завжди супроводжує пісня. І в цей пам’ятний день для всіх присутніх лунали повоєнні пісні, бо пісня зігрівала душу, допомагала у важкі хвилини, надавала сили не зламатися, вистояти перед ворогом. Фіналом заходу стала «Молитва за Україну» у виконанні хору юних дарувань.


Немає коментарів:

Дописати коментар