пʼятницю, 23 жовтня 2015 р.

Міні-подорож у "Незвичайний світ казок Джанні Родарі"




23 жовтня відбулася зустріч бібліотекарів дитячої центральної бібліотеки з вихованцями старшої групи дитячого садочка «Дзвіночок». Присутні  поринули у дивовижний світ поета і письменника, і доброго друга дітей Джанні Родарі, який прожив недовге, але надзвичайно яскраве, наповнене творчою працею життя. Виявилось, що діти знають і люблять його твори: „Книга філастроке”, „Книга веселих віршів”, „Пригоди Цибуліно”, „Подорож Голубої Стріли”, „Джельсаміно в Країні брехунів”, „Вірші в небі і на землі”, „Казки по телефону”, „Торт у небі ”, „Граматика фантазії ” та багато інших.

Діти разом з героями казок – веселими, дотепними і вигадливими мандрували по казковій країні, описуючи усі перемоги добра над злом.

Джанні Родарі дав нове життя самому жанру літературної казки.

Зовсім незвичними виявилися „Казки по телефону”, які розповідає своїй доньці батько  весь час мандруючи по Італії.

 Забавляючи своїх читачів, Родарі розповідає їм про зовсім серйозні речі, даючи уявлення про дружбу, доброту, правду, справедливість, а у жартівливій формі письменник висловив серйозні думки про обов’язок дорослих піклуватися про дітей.

Бібліотекарями була презентована виставка художніх творів Джанні Родарі українською мовою у перекладах А. Іллічевського, І. Корунця, І. Дзюби, А.Собуцького, М.Лукаша, І.Труша.

Зустріч була теплою, чарівною, а спілкування – позитивним. Бібліотекарі запросили дітей та їх батьків до центральної бібліотеки на нові зустрічі.





Немає коментарів:

Дописати коментар