четвер, 5 лютого 2015 р.

Ми – діти твої Україно

Моя Батьківщина – Україна. Не любити цю землю і людей, що живуть на ній, - не можливо!
Батьківщина – це те місце, де народилася людина, де промайнуло її дитинство із дивом-казкою, матусиною піснею, батьківською ласкою.
Україна – це історія народу, який протягом багатьох років боровся за свою свободу й незалежність. Це відомі всьому світові діячі української культури Т.Шевченко, І.Франко, Леся Українка, М.Коцюбинський, О.Довженко, О.Гончар, М.Лисенко, М.Заньковецька та багато інших.
Діти – майбутнє нашої країни.  Для того щоб підростаюче покоління стало народом, творцем своєї долі, необхідно, міцно засвоїти духовну культуру рідного народу. Діти повинні знати, що вони живуть в Україні, в багатонаціональній, самостійній державі. Саме з цією метою 3 лютого  у бібліотеці було проведено патріотичний урок  «Ми – діти твої Україно» для наймолодших громадян країни – вихованців дитячого садочка «Казка».


Бібліотекар Чечікова Т.В.  розповіла діткам про нашу державу, її символи, поєднавши розмову з «Легендою про український прапор» та «Легендою про Київ».  Дізнались діти і про те, яка Україна багата: і мальовничими краєвидами, і щирими людьми, і своєю історією, і як багато видатних людей родом із України. Свої враження діти виразили малюнками, розповідями про Україну та свій край.


Якщо  з ранніх років закладати в малюка готовність захищати й примножувати здобутки народу, рідного краю, тоді вони будуть готові  оберігати честь і славу, а за необхідності — віддати життя за  свободу і незалежність країни, бути справжніми громадянами своєї держави.   

Немає коментарів:

Дописати коментар