середу, 13 січня 2021 р.

Навколо світу за 160 років!

           Усім привіт!

У січні місяці наш «колега» та «помічник» журнал «Вокруг света» святкує своє 160-тий ювілей! Довгий час він є джерелом інформації, яка переносить у вир подорожей користувачів Скадовської центральної бібліотеки для дітей! Ці подорожі незабутні, яскраві та повчальні! Тож, усіх, хто хоче побувати у загадкових країнах, побачити різні дива світу та скуштувати різноманітні страви, ласкаво просимо до нас на нові випуски журналу «Вокруг Света»!

Журнал «Вокруг cвета» - це один з перших журналів Росії, взагалі, і один з перших журналів світу на пізнавальну тематику. Він був заснований у Санкт-Петербурзі в 1861 році і з того часу майже безперервно видається протягом 160 років. 

Перший випуск журналу
Його засновником та першим видавцем був Ольхін Павло Матвійович.

Ольхін П.М.

З часу заснування журнал пройшов кілька етапів від географічного та туристичного журналу до пізнавального видання, що охоплює широке коло тем. «Навколо світу» публікує нові погляди на відомі історичні події, розповіді про відомих людей та їх долі, інформацію про нові наукові відкриття та технічні досягнення. Більшу частину матеріалів складають актуальні репортажі «з перших вуст», які готують спеціально під кожний випуск журналу.

Реклама журналу
За ці 160 років журнал змінив кілька видавців та з січня 1918 по січень 1927 року і з 1941 по грудень 1945 року журнал не видавався взагалі.

В даний час журнал видається за ліцензією і в Україні та має свій Інтернет -портал. Тематиками статей залишаються географія, подорожі, етнографія, біологія, астрономія, медицина, культура, історія, біографії відомих постатей та кулінарія.

Центральна  бібліотека для дітей запрошує усіх бажаючих до читальної зали познайомитися з цим унікальним виданням.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар