четвер, 21 листопада 2019 р.

День Гідності та Свободи!


В Україні 21 листопада відзначають День гідності та свободи – свято на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції гідності (2013 року).
Тож сьогодні до Скадовської бібліотеки для дітей на інформаційно-виховний захід «Україна – це територія гідності й свободи» завітали учні четвертих класів Скадовської спеціалізованої ЗОШ «Академія творчості».

Говорили про те, що це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. Яскравим виявом національно-патріотичних почуттів українців став національний гімн України.
Саме сьогодні, в цей час, ми маємо, як ніколи, проявити свою любов до рідної України. Зараз нашій країні як ніколи потрібно бути єдиною та згуртованою. Наші земляки, яких сьогодні мобілізовано до лав українського війська з честю відвойовують та захищають кордони нашої держави, борються за її єдність та цілісність.
Завідувач Скадовської ЦБД Гребень Галина Сергіївна запросила дітей до обговорення ключових понять, таких як патріотизм, гідність, свобода та честь.
Та нагадала, що на захисті нашої гідності закон - Стаття 28 Конституції України: «Кожен має право на повагу до його гідності. Ніхто не може бути підданий катуванню, жорстокому, нелюдському або такому, що принижує його гідність, поводженню чи покаранню».
Діти - майбутнє України, і яким воно буде залежить від того, якою людиною стане кожен з них. А це вже турбота та постійна праця нас, дорослих.

Немає коментарів:

Дописати коментар