четвер, 22 серпня 2019 р.

ЄС на книжковій полиці


У читальній залі Скадовської центральної бібліотеки для дітей протягом літа усі гості та мешканці нашого міста мали змогу ознайомитись з цікавими матеріалами, які отримала наша бібліотека в рамках роботи проекту «Інформаційна підтримка ЄС – бібліотекам для дітей та юнацтва».

Куточок Європейського Союзу - це нова унікальна можливість для бібліотек надати молоді можливість дізнатися більше про Європейський Союз. Куточок ЄС пропонує користувачам нашої бібліотеки широкий вибір літератури про: історію, принципи функціонування, керівні інституції, органи ЄС та їх діяльність, європейські цінності, відносини Європейського Союзу та України та багато іншого.
Завдяки проекту ми отримали спеціалізовані інформаційні матеріали та літературу про  ЄС та його відносини з Україною.
Ось деякі з них:
Це видання – розповідь про Європейський Союз (ЄС) та його діяльність. У першому розділі стисло пояснюється, чим є Європейський Союз. У другому розділі «Що робить Європейський Союз» подано інформацію про 35 різних напрямків діяльності ЄС, що спрямована на покращення життя людей у Європі та за її межами. У третьому розділі «Як Європейський Союз ухвалює рішення та діє» ідеться про інституції, котрі відіграють провідну роль у процесі ухвалення рішень в ЄС, а також про те, як саме ці рішення трансформуються у конкретні дії.

Це не проїзний документ! Перелік видатних особистостей, страв, будівель, історичних пам'яток тощо, згаданих у цьому буклеті, далеко не повний та певною мірою стереотипний, адже формат такої публікації дозволяє представити лише невелику вибірку даних.Не всі мови, вказані у буклеті, є офіційними мовами Європейського Союзу, натомість певні мови можуть тут не згадуватися.

Ви, юні українці також нині зростаєте разом із непростими процесами, що ведуть Україну до зближення з Європейським Союзом. І вам так само важливо усвідомлювати, що ви – європейці. Ви маєте багато спільного з вашими ровесниками від Лісабона до Варшави, від Гельсінкі до Рима або у будь-якому іншому куточку Європи. І коли підростете, ви теж можете долучитись до подальшої розбудови європейської України – в тому числі на високих посадах. При цьому важливо розуміти і бути щирими прихильниками європейської ідеї та найважливіших її цінностей: демократії, дотримання прав людини, рівності всіх перед законом, поваги до інших. Це – основи сучасного Європейського Союзу, які європейці пізнають з дитячих років. Пропонуємо вам незвичайну книжку. Без сумніву, ви всі полюбляєте гратися. Адже гра – це розвага та, водночас, пізнання чогось нового. Саме для цього й написана «Європа-гра».
З іншими, не менш цікавими виданнями, ви можете познайомитись, завітавши до нашої бібліотеки! 
Куточок Європейського Союзу можна буде розпізнати у бібліотеці завдяки хештегу #EUBOOKSHELF.

Немає коментарів:

Дописати коментар