понеділок, 18 березня 2019 р.

Читаємо українською!




17 березня учасники бібліотечного клубу «У колі друзів» разом зі своїм керівником бібліотекарем абонементу дошкільного та молодшого шкільного віку Боднарюк Марією Сергіївною познайомилися з творчістю сучасного українського автора Зірки Мензатюк. Діти залюбки послухали «смачні» казки зі збірки «Зварю тобі борщику», а дорослі обрали для себе книгу «Як я руйнувала імперію»


У цій книжечці всі казки не лише веселі й цікаві, але ще й дуже смачні. Бо коли їх читаєш, то слинка котиться. І відразу хочеться разом з Олесею та Івасем, героями цих казок, скуштувати запашного борщу, смачнючих вареників, солодких млинців та інших українських страв, які живуть не лише на вашому столі, а й у казці.




Герої повісті – підлітки, що дружать, сваряться, хуліганять, часом навіть вдаються до чарів, а при тому опиняються в вирі суспільних змін. Читач зрозуміє, чому були неминучими й наступні потрясіння, що їх зазнала Україна. Як жили радянські люди? Як ганялися за дефіцитними товарами? Кого боялися? І чого прагнули? Чому розвалився Радянський Союз? І – найголовніше - хто його розвалив?




Також діти познайомилися з технікою «Оригамі» та створили гарні закладки для книг.







Хто хоче приєднатися до нашого бібліотечного клубу " У колі друзів"?! Чекаємо вас кожної неділі за адресою; вул. Олександрівська, 23. Телефони для довідок: 5-20-39 або (095) 741-36-59.

Немає коментарів:

Дописати коментар