четвер, 8 листопада 2018 р.

Чарівні камінці або що ми знаємо про Чорне море



8 листопада  у читальній залі  центральної бібліотеки для дітей відбулося нагородження переможців конкурсу «Чарівні камінці» художньої студії «Палітра», яка працює при Районному будинку культури. Виставка присвячена Міжнародному дню Чорного моря.


Для мешканців нашого містечка Чорне море близьке і, на перший погляд, добре знайоме. Юні та дорослі скадовчани  будь-якої днини  мають можливість прогулятись уздовж його берега, подихати цілющим морським повітрям, а дехто може навіть цілий рік милуватись його синіми водами і чарівними краєвидами із вікна власної домівки.  Але чи все ми знаємо про «найсиніше у світі» Чорне море - про його таємниці, цікаві факти, живі організми, що населяють його води, про екологічний стан такої популярної в Україні та за її межами водойми?
Про все це і розповіла дітям провідний фахівець з екологічної освіти Національного природного парку «Джарилгацький» Наталія Валеріївна Шешина.

 









Мандрівка вийшла просто захоплюючою! Наталія Валеріївна розповіла про походження назви Чорного моря, про мешканців морських глибин. Фахівець відповіла на всі запитання юних читачів, у ході бесіди пояснила дітям, як важливо бережно ставитись до природних багатств рідного краю і що кожен із нас може вже сьогодні зробити для того, щоб допомогти Чорному морю залишатись чистим і таким же цілющим, як і сотні років назад. А щоб закріпити знання Наталія Валеріївна запропонувала відгадати тематичні загадки про мешканців Чорного моря.


І весь цей час чудова виставка розфарбованих вихованцями художньої студії камінців радували око і приваблювали увагу всіх відвідувачів  бібліотеки, а тому вибрати переможців було нелегко.  Але журі під головуванням Миколи Степановича Бута, керівника студії, все ж змогли визначитись і обрати кращих із кращих. 

 

Окрім переможців, які отримали грамоти, дипломи за активну участь та солодкі подарунки було вручено усім без винятку учасникам конкурсу.
Також подарунками були відзначені діти, які обрали морську тематику. На згадку про Всесвітній день Чорного моря Наталія Валеріївна подарувала від колективу Національного природного парку «Джарилгацький» гарні подарунки.


Нагороди  вручено,  діти щасливі і усміхнені. А це, погодьтесь, для усіх нас і є найважливішим!
 


Немає коментарів:

Дописати коментар