пʼятницю, 16 лютого 2018 р.

ВІДКРИЛИ ДЛЯ СЕБЕ ВИСОЦЬКОГО

Актор, поет і  співак Володимир Висоцький – людина з великою внутрішньою свободою, чесний і незалежний, творчий геній і  бунтар. За своє коротке життя він встиг зіграти десятки ролей у театрі й кіно, написати більше двохсот віршів і шестисот пісень, які досі залишаються популярними і не втрачають своєї актуальності.
 На концерти Володимира Висоцького приходила величезна кількість людей. Він заряджав усіх своєю енергетикою, щирістю, його експресія і манера виконання  не залишали байдужим нікого.  Пісні Володимира Семеновича любила, знала і співала вся країна. Хрипкий голос актора, записаний на плівку магнітофона, звучав чи не в кожній квартирі і ятрив душі мільйонів радянських людей.
15 лютого у Скадовській бібліотеці для дітей  пройшов літературно-музичний захід «Я куплет допою…», присвячений пам’яті актора, якому в нинішньому році виповнилося б 80 років.
Бібліотекар Валентина  Володимирівна Свашенко  з цієї нагоди  запросила до книгозбірні десятикласників Скадовської спеціалізованої ЗОШ «Академія творчості» й розповіла їм про Висоцького, чий внутрішній світ по ступеню оригінальності  міг конкурувати із цілим  всесвітом.
Учасники зустрічі ознайомилися із творчістю барда радянської епохи й  намагалися зрозуміти, якою людиною був Висоцький, чи був він щасливим, чи могла його доля скластися інакше. Діти слухали записи пісень у виконанні автора, відкриваючи для себе Висоцького-поета, Висоцького-актора. 
Декілька творів  із репертуару легендарного артиста  майстерно виконав запрошений на творчу зустріч член місцевого клубу бардівської пісні  «Капітан» Віталій Петрович Посполита.  Діти тепло зустріли виконавця.





Немає коментарів:

Дописати коментар