пʼятницю, 6 жовтня 2017 р.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ НОВОЇ КНИГИ ЛАРИСИ КОВАЛЮК







     «Життєдайне сонечко» - так називається один із віршів знаної  на теренах Скадовщини проетеси, справжньої патріотки і просто щирої, чарівної жінки Лариси Василівни Ковалюк. Такими ж словами можна охарактеризувати і особистість самої авторки,  адже вона – світла, позитивна у всіх сенсах людина, яка дарує усім,  хто з нею спілкується, добро і тепло свого серця. Лариса Василівна має чималий творчий доробок, є постійною учасницею зустрічей із читачами різних вікових категорій у стінах бібліотеки, охоче приходить на наші заходи.    

     

     П'ятого жовтня у Центральній бібліотеці для дітей відбулася знакова подія -  презентація нової збірки віршів Лариси Василівни.  Цього разу це була поезія для дітей, і свою збірочку творів поетеса так і назвала – «Вірші для дітей». Вона була видана за безпосередньої участі нашої книгозбірні – редагування, комп'ютерний набір та дизайн книги було здійснено саме бібліотекарями. Це сповнює гордістю серця працівників закладу, адже ми долучились до такого відповідального і трепетного процесу - створення її величності  Книги! 
     


      Гостями на презентації видання стали учні 1-А класу ОЗСНВК «Академічна гімназія» разом зі свої учителем Наталією Віталіївною Петровською. Ведуча зустрічі, завідувач Центральної бібліотеки для дітей Тамара Володимирівна Чигринова, розповіла дітям про поетесу,  про її творчий шлях, небайдуже ставлення до рідної землі та неповторної природи свого краю.  Тамара Володимирівна  представила нову збірку віршів Лариси Василівни і вручила поетесі ще зовсім свіже видання  із барвистою обкладинкою та прекрасними ілюстраціями. 
       


    Сама ж Лариса Василівна із вдячністю прийняла подарунок і звернулася до дітей зі щирими, натхненними словами. Вона розповіла про свою роботу над дитячими віршами, про те, як вони народжувалися, хто надихав поетесу на їх написання. Діти слухали авторку, затамувавши подих, адже вперше бачили перед собою людину, яка пише справжні книжки!  Першокласники, готуючись до зустрічі з поетесою, вирішили підготувати ій сюрприз: Оленка Боднарюк вивчила напам'ять декілька віршів Лариси Василівни і емоційно прочитала їх, викликавши оплески усіх присутніх! 
     




     Лариса Василівна, звичайно ж, і сама почитала вірші з нової збірочки, розповіла про історії, пов'язані з їх написанням. Поетеса була щирою у спілкуванні з дітьми, відверто відповідала на запитання малечі про свої перші проби пера та висловила побажання берегти і примножувати все, чим так щедро обдарувала природа людину і нашу землю. 
     

 
    На зустріч завітала і представник громадськості в особі Ірини Дмитрівни Бартчук, голови Громадської ради при Скадовській райдержадміністрації, голови  Скадовської районної організації «Всеукраїнська екологічна ліга». Ірина Дмитрівна щиро подякувала Ларисі Василівні  за її небайдужість до запитів та інтересів дітей, поздоровила з виходом першої збірки віршів для наймолодших читачів та побажала подальших успіхів у її творчих пошуках. 
       


  Усі учасники  заходу отримали від спілкування з неординарною людиною справжнє задоволення. А діти  віддячили їй захопленими поглядами, букетом осінніх квітів  та теплими словами вдячності за вірші, які так припали їм до душі. 

1 коментар:

  1. Вітаю Лариса Васильєвна з публікацією та презентацією книги "Вірші для дітей". Зробити посмішку на обличчі дитини - це велика справа. Ми хотіли б подякувати співробітникам бібліотеки за їх участь у редакції книги. Підписи до фотографій відображають дух цієї магічної зустрічі з поезією і автором! Вітаємо з Малгожата та Єжи Карнасевич з Кракова з Польщі.
    PS
    Вірші Лариси були заслухані, Музей Скадовського був відвіданий, і ми зустрілися з членами Національного фотоклубу "Парус" в 2010 році.

    ВідповістиВидалити