пʼятницю, 21 липня 2017 р.

ЛІТО, КНИГА, Я - ДРУЗІ!

       Безтурботна літня пора приваблює дітей теплом, сонечком, а ще можливістю цікаво, корисно розважитись і поспілкуватися з друзями.  І  приємно відзначити,  що  наша  книгозбірня  стала місцем для таких щирих і пізнавальних зустрічей. Діти залюбки беруть участь у бібліотечних заходах, які проводяться  для них протягом липня. Також вони охоче  стають волонтерами і надійними помічниками  бібліотекарів в організації роботи з молодшими читачами.
       Одним із таких заходів став турнір ерудитів «Читай та перемагай». Завдання конкурсу, який проводився між двома командами,  – відгадати якнайбільше літературних ребусів та кросвордів. Спостерігати за азартною грою учасників було неабияким задоволенням. Кожен учасник прагнув внести свій внесок у спільну перемогу.      


      

  Для вирішення окремих завдань дітям необхідно було віднайти інформацію в художніх творах, енциклопедіях та довідниках. 


   В результаті перемогла команда, капітаном якої був восьмикласник Дмитро Щербатюк, адже він не тільки особисто показав  приклад результативної гри, а й зумів налаштувати свій колектив на блискучий результат. Досить активними були Антон Марков, Даниїл Пустовалов  та Маргарита Тузник.  Дівчинка  зазначила, що ніколи не думала, що розгадування головоломок та кросвордів може бути таким захоплюючим.

     


          Відвідувачі книгозбірні заново відкрили для себе  настільні ігри – краєзнавчо-пізнавальну експедицію просторами Херсонщини «У пошуках знайомих незнайомців» та «50-зірковий Ігроленд», які ми отримали із Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки. Скільки цікавого дізнались діти у процесі виконання пізнавальних завдань!

   

     Якщо юні гості нашого міста приїхали на відпочинок до нашого міста разом із батьками і змістовно проводять своє дозвілля, то скадовські дітлахи іноді залишаються вдома самі, поки їх родичі мусять ходити на роботу. Ось тут і стали в нагоді бібліотечні волонтери, які вже не один рік працюють з бібліотекарями у тісному тандемі. 


    




    Проявити свої волонтерські навички дітям дала можливість бібліотечна піар-акція «Виходь у двір читати!», яка відбулась 20 липня. Заздалегідь домовившись про зустріч,  волонтери разом з учасниками акції читали популярні дитячі книжки, презентували їм останні надходження періодичних видань, розв’язували пізнавальні завдання, загадували загадки, малювали ілюстрації  і виконували ще багато цікавих завдань!  Для юних волонтерів книгозбірні це вже звична справа. Особливо бібліотекарі вдячні сестричкам Ангеліні та Кларі Губарєвим, а також нашому гостю з Миколаєва Сергію Марінову, які виявляли справжні педагогічні здібності у спілкуванні з молодшими товаришами. Цікаво було і  організаторам, і учасникам акції!
   
  


    Бібліотечне літо триває! Повним ходом іде підготовка до ІІІ благодійного конкурсу Ніни Соловйової «Пиши, фантазуй, будь особливим!» та Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Творчі канікули».  Працює клуб вихідного дня «У колі друзів»,  літня бібліотека open air «Бібліотечна галявина» та канікулярний мультзал.

                        Приходьте, разом цікавіше! 

Немає коментарів:

Дописати коментар