понеділок, 15 травня 2017 р.

МАТУСИН ДЕНЬ


Можна чимало у світі зробити:
Перетворити зиму на літо,
Можна пройти крізь пустелі та хащі...
Тільки без мами не можна нізащо,
Бо найдорожче стоїть за словами:
В світі усе починається з мами!
                                              Володимир Лучук
  
В Україні, починаючи з 2000 року, другої неділі травня щорічно відзначається День Матері. Це свято було запозичене з Європи, куди в свою чергу прийшло зі Сполучених  Штатів після другої світової війни, а там було засновано ще в далекому 1914 році. Цей день мав на меті вшанувати всіх матерів та символізувати їх прагнення до миру в усьому світі. 
По своїй суті День Матері - це  свято вічності: з покоління в покоління для кожного мама - найголовніша людина для своїх дітей. Це одне з найбільш зворушливих свят, тому що кожен із нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ - образ своєї мами.  Саме вона  все зрозуміє і простить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити, незважаючи ні на що.
Для своїх  улюблених матусь 14 квітня у рамках занять бібліотечного клубу «У колі друзів»  наші маленькі читачі  створювали власними руками  барвисті вітальні листівки. Діти  працювали з великим натхеннням і були дуже щирими у своєму ставленні до найрідніших людей.  Бібліотекар Марія Сергіївна Боднарюк розповіла малюкам, чому саме в цей день усі ми вітаємо матусь, підготувала для малечі мультиплікаційні фільми на цю тематику. «Для мене мама – це мій добрий ангел, що оберігає від усього поганого в житті і щодня дарує мені свою любов», - зазначила наостанок п’ятирічна Полінка Шпак, вручаючи своїй матусі чарівну листівку.








Немає коментарів:

Дописати коментар