пʼятницю, 2 вересня 2016 р.

НА ПЕРШИЙ УРОК - ДО БІБЛІОТЕКИ


    Сьогодні вулиці нашого міста заполонив щебет школярів і різнобарв’я букетів осінніх квітів. Розпочався новий навчальний рік, який завжди означає відкриття нової, осяйної і часто нелегкої дороги до незвіданого.
Першого вересня Скадовська центральна бібліотека для дітей провела перший урок під назвою «З Україною в серці», що об’єднав понад 70 учнів  шостих класів СНВК «Академічна гімназія».
      Перед школярами постала досі  невідома їм Україна. Діти із захватом відкривали для себе нові факти про  досягнення українців, якими вони можуть пишатися перед усім світом, подорожували наймальовничішими куточками Батьківщини. Шестикласники дізналися багато нового про історію, природу та  культуру свого народу.
Гімназисти також  мали змогу ознайомитися із результатами краєзнавчих досліджень учасників бібліотечного проекту «В долонях степу і Дніпра», після чого  прийшли до висновку, що минуле рідного  краю і сьогодення  таять у собі ще багато невідомого та незвіданого.
 Бібліотекар Свашенко Валентина Володимирівна привітала школярів зі святом, побажала їм гарної пам’яті та успішного навчання, тому що тільки освічені люди здатні робити впевнені кроки у своє майбутнє, будувати по-справжньому міцну і незалежну Україну.
 «А у справі отримання знань про Україну, рідний край, їх історію, природу, звичаї і традиції народу наша книгозбірня — до ваших послуг. У нас ви не тільки знайдете відповіді на різноманітні запитання, але й цікаво і з користю проведете своє дозвілля, зможете стати учасниками яскравих подій — акцій, проектів, заходів, відвідати театральний клуб, виявити себе як творчу особистість»,  - додала бібліотекар.
У кінці уроку Валентина Володимирівна ознайомила шестикласників із яскравими науково-популярними та довідковими виданнями з фондів бібліотеки, представленими на книжковій виставці «З Україною в серці». Діти мали змогу ще раз упевнитись: книга – невичерпне джерело знань.





Немає коментарів:

Дописати коментар