четвер, 16 червня 2016 р.

СТЕЖКАМИ ІСТОРИЧНОГО МИНУЛОГО РАЙОНУ


У рамках обласного  інноваційного  проекту для учнівської молоді «Обласний профіквест «У долонях степу і Дніпра»  квест-команда Скадовського району разом із кураторами 15 червня

відвідала Скадовський краєзнавчий музей, який розташовується в єдиній старовинній будівлі міста – «будинку з колонами», – яка була побудована ще в 19 столітті.  У будинку проживав один із засновників містечка – професор Одеського технічного університету  Меттельштейн. 
Учасники квест-команди побували у шести залах музею, де детально ознайомилися із експозицією закладу. За матеріалами експозиції діти довідалися про історію створення Скадовська, про його засновників, про буремні роки революції та  Другої світової війни. 
У залі природи учасники квест-команди змогли побачити зразки флори і фауни причорноморського краю.  Та найбільший інтерес у дітей викликала колекція особистих архівів засновника нашого міста, Сергія Балтазаровича Скадовського.  Увагу дітей прикували особисті речі Сергія Балтазаровича, грамоти, книги, фотографії родини Скадовських. 
Проводив екскурсію залами музею координатор нашої команди Олег Миколайович Лиховид. 
Крім захоплюючих розповідей про історію Скадовщини та її жителів, діти отримали консультації по підготовці до походів. А бібліотекар Валентина Володимирівна Свашенко розповіла учасникам квест-команди,  як правильно брати інтерв’ю. Тож тепер профіквестівці готові до експедиції.








Немає коментарів:

Дописати коментар