суботу, 14 травня 2016 р.

МИЛИЙ СЕРЦЮ РІДНИЙ КРАЙ!

  Юним читачам нашої бібліотеки завжди цікаво зустрічатися із знаними і успішними земляками. Ці люди приваблюють  дітей своїм баченням життєвого успіху, шляхів до розвитку і процвітання рідного краю – свого міста, місцевої громади, трудових колективів, у яких працюють.
  13 травня на чергове засідання «Клубу цікавих зустрічей», який працює в нашій книгозбірні,  завітали  учні трьох шостих класів  загальноосвітньої школи №3 разом зі своїми  учителями та класними керівниками. На гостину  до дітей ми запросили цього разу відомого краєзнавця, історика, директора Центру дитячої та юнацької творчості Олега Миколайовича Лиховида, а також місцеву поетесу і громадську активістку Ларису Ковалюк.
   Представляючи Олега Миколайовича, ведуча розповіла юним читачам про його численні книги-дослідження історії рідного краю. Всі вони були представлені на персональній книжковій виставці гостя, який виявився цікавим і небайдужим співрозмовником і охоче спілкувався з дітьми та відповідав на їх численні запитання. Особливо цікаво юним шанувальникам книги було дізнатися про походи просторами нашого багатого в історичному плані району, в які наш гість періодично вирушає зі своїми вихованцями. Безпосередню участь брав Олег Миколайович  і в роботі щодо перейменування вулиць міста Скадовська. Він був учасником багатьох нарад і громадських слухань,  адже  як ніхто краще знає про історичні аспекти цього процесу.
  Поетеса Лариса Ковалюк порадувала шестикласників щирими поетичними творами, розповіла про свої почуття до рідного міста і Батьківщини, а також про те, як до неї приходить натхнення та які теми у творчості її особливо хвилюють. «Цінуйте і бережіть у своєму серці все, що пов’язано з рідним краєм, як найдорожчі обереги душі. Тільки це допоможе вам і дасть сили у найскрутніші життєві моменти,» - побажала наостанок дітям Лариса Василівна.
    Спілкування було щирим і безпосереднім, залишило по собі теплі спогади.  В ході зустрічі бібліотекарі також презентували шестикласникам нові надходження сучасної української літератури для дітей. Вдячні читачі подарували бібліотеці власні малюнки, на яких зобразили улюблені куточки міста.




Немає коментарів:

Дописати коментар