вівторок, 15 квітня 2014 р.

Вчитель – це не лише професія, вчитель – це покликання душі!

Вибір професії – це велика відповідальність. Відповідальність перед батьками, перед суспільством, а найголовніше – перед собою. Бо тільки сама людина може відчути, до чого в неї більший хист, покликання, що їй легше дається і, отже, чому вона  зможе присвятити своє життя. І тут найважливіше – не схибити.
У  рамках профорієнтаційної роботи  з учнівською  молоддю в нашій бібліотеці спільно зі спеціалістами Скадовського районного центру зайнятості  відбулась  зустріч з вчителями - ветеранами педагогічної праці - Служалою Діною Павлівною  та Кириченко Людмилою Микитівною. А співрозмовниками стали десятикласники  Скадовської гімназії.



Захід пройшов  по-домашньому в теплій атмосфері, адже зустрілися люди, за плечима яких великий педагогічний досвід, ті, хто знання, любов і турботу віддали професійній освіті і дітям. Розмова  була невимушеною, багато цікавих питаннь було поставлено  запрошеним: про їх шкільні роки, про незвичні та веселі  випадки з педагогічної діяльності,  про труднощі і радощі педагогічної праці, про складні й приємні миті кар'єрного розвитку, а головним чином про те, що незважаючи на складність бути гідним вчителем в наш  час, постійне спілкування з молоддю дозволяє залишитися таким ветеранам молодими і життєрадісними.



Зустріч проходила в атмосфері душевного тепла та хорошого настрою. Всі мали можливість поспілкуватись, обмінятись думками. Наостанок діти від   щирого серця  побажали  «своїм наставникам» , щоб вони ніколи не втрачали того природного запалу й енергії, продовжували нести  у світ злагоду, добро і любов. А кожен день у їхньому житті був сповнений уваги  і тепла,  життя рік у рік рясніло радісними і хвилюючими моментами,  душа ніколи не знала суму.


Життя триває! Треба бути корисним людям! Це ще раз відчули ветерани-педагоги, висловлюючи сердечну подяку за надану можливість такої приємної і теплої зустрічі.


Немає коментарів:

Дописати коментар