понеділок, 29 липня 2013 р.


    
                                            День хрещення Русі



День хрещення Київської Русі - державне свято яке було засновано в 2008 році і відзначається в контексті національних інтересів України. Дата для цього дня була обрана невипадково: 28 липня християнський світ вшановує пам`ять рівноапостольного великого князя Володимира.

У бібліотеці для дітей читачам провели історичну бесіду «1025 річниця Хрещення Київської Русі» з оглядом літератури тематичної книжкової виставки де розповіли дітям про виникнення православної християнської віри в державі та її вплив на розвиток Київської Русі, про роль Володимира Великого у прийнятті християнства, про місце Херсонеса в поширенні православної віри. 

Діти мали змогу переглянути підготовлений відео-екскурс «Хрещення київської Русі » З відеоматеріалу юні учасники заходу дізналися про просвітницьку діяльність княгині Ольги, перші християнські громади в Київській Русі, про походи князя Володимира та обставини його хрещення.

Завершенням заходу стала вікторина, де діти, після почутого і переглянутого змогли проявити ( закріпити) свої знання про велику подію в історії – Хрещення Київської Русі.



   

Немає коментарів:

Дописати коментар