понеділок, 12 листопада 2012 р.

Перший крок у своє майбутнє



Робота  по  профорієнтації – пріоритетний напрямок  діяльності  бібліотеки. Як  орієнтуватися  в світі професій? Які спеціальності  найбільш затребувані у нашому районі? Як знайти професію по душі?
З цими та іншими питаннями має розібратися новий проект із профорієнтації шкільної молоді  «Профі Старт: юні обирають майбутнє», який стартував 08 листопада 2012 р. в м. Херсоні на базі Вищого професійного училища №2. Організаторами проекту у нашому місті виступили  відділи  культури і туризму, освіти Скадовської районної державної адміністрації та районний центр зайнятості.
Працівники Скадовської центральної бібліотеки для дітей провели опитування та анкетування серед учнів 8-х класів ЗОШ №3 та відібрали десять найактивніших учасників, які і представляли наш район на урочистому відкритті проекту, реалізація якого триватиме протягом 2012 – 2015 років.
За умовами проекту, учасникам треба буде дослідити ринок професій нашого району, скласти рейтинг їх популярності та створити власний презентаційний медіа проект про ту професію, яку вони бажають зробити своїм життєвим вибором.
Програма комплексного заходу була надзвичайно різноманітною та насиченою: можна було отримати не тільки корисну інформацію, а й розважитися та цікаво провести час.
Учасники мали змогу відвідати майстер-класи від представників низки професій, тренінги з особистісного розвитку та історії успіху від професіоналів у різних галузях.
Для бібліотекарів було проведено семінар, на якому визначено подальшу роль бібліотек у ході реалізації програми «Профі Старт». Саме бібліотечні працівники мають стати найкращими помічниками і порадниками для молоді у виборі професії, проводячи різнобічну цілеспрямовану профорієнтаційну діяльність.
Попереду нас чекає  велика кропітка робота, бо вже у  квітні 2013 р. відбудеться захист командного проекту «Топ – 5 професій нашого району».



   



Немає коментарів:

Дописати коментар