вівторок, 29 вересня 2015 р.

У країні доброго чарівника


Казки данського письменника Г. К. Андерсена «Стійкий олов’яний солдатик», «Гидке каченя», «Снігова королева», «Дюймовочка»  та інші стали улюбленими для дітей усього світу. Вони є чудовим інструментом для виховання підростаючого покоління. Адже казка  вчить дітей  бути сміливими й мудрими, долати перешкоди та  біди й не забувати добра, бо тільки цим і вимірюється наша людська сутність.
 Усвідомлюючи велику виховну силу казок, 29 вересня працівники центральної бібліотеки  для дітей запросили у мандрівку за творами Г. К. Андерсена вихованців міського дитячого садка «Дзвіночок»..
 Хлопчики й дівчатка мандрували  разом із Дюймовочкою на листі латаття, долали нелегкий шлях із Гердою, спостерігали за дивовижним перетворенням Гидкого каченяти, раділи перемозі Стійкого олов’яного солдатика.
Діти також  дізналися багато нового про  життя письменника та  його творчість, вони із задоволенням відповідали на запитання літературної вікторини «У країні доброго чарівника», обговорювали вчинки героїв Андерсена.
Плине час, але потреба у виховній силі казок залишається незмінною і такою ж сильною, як і за часів відомого данського  письменника, бо вони, за словами самого ж  автора, - «краще в світі золото, те золото, що блищить вогником у дитячих оченятах».