середу, 31 грудня 2014 р.

С Новым годом, друзья!


Перевернуть настало время календарь,
Ведь не заметно к нам пришел Январь,
И новый Год с собою он позвал,
Чтоб год Козы всю суету прогнал.
Чтоб в новый год удача улыбнулась,
Из серой в белую Коза чтоб обернулась,
Чтоб год Козы принес нам только счастье,
Год Лошади унес с собой ненастья

пʼятницю, 19 грудня 2014 р.

Святий Миколаю, прийди до нас з раю

19 грудня православні люди всього світу святкують день святого Миколая Чудотворця. За народними повір’ями саме в цей день Миколай Чудотворець спускався на землю з небес і обходив весь світ, допомагаючи знедоленим і відновлюючи справедливість. Чудес його не злічити.  В  бібліотеці для дітей існує  стара добра традиція, в День Святого Миколая, дарувати дітям свято.Так до сьогоднішнього дня старшокласники спортивної школи не вірили у чудо. Але витівки чортеня і його подарунки – різки змусили дітей  збадьоритись та повеселішати. Ангел   допоміг повірити у казку і  своєю молитвою подарував сердечне тепло всім присутнім. Нарешті з'явився Сивобородий Святий Миколай  з повним мішком подарунків і привітав всіх зі святом.






На цьому дива не закінчились, ми завітали до наймолодших наших читачів – вихованців дитячого садочку «Чебурашка»  з розважально – ігровою програмою «Святий Миколаю, прийди до нас з раю».



Протягом всього дня  у бібліотеці панувало свято,  всі користувачі цього дня отримали солодощі від Миколая.





Тож нехай це свято стане для всіх святом Милосердя, Доброти, Прощення та Любові до ближніх. 

понеділок, 8 грудня 2014 р.

Для дівчаток та хлоп’ят - радість від майстерні свят!

Що не кажіть, а кожному із нас у ці зимові та  передноворічні дні хочеться чуда. Кортить отримати від Діда Мороза привітання або ж оригінальний сувенір. Та можна самому приготувати такий сувенір і порадувати ним рідних та близьких! Бо ж найкращий подарунок це той – що виготовлений власними руками.


Сьогодні  у бібліотеці для дітей стартував незвичайний спільний проект – Майстерня Діда Мороза. По-перше, він новорічний. А, по-друге, він благодійний. Першими до майстерні завітали учні 7 - В класу Скадовської  гімназії. А заглибитись у казку допомогли  працівники бібліотеки та Центру дитячої та юнацької  творчості. У творчій  майстерні  Діда Мороза  створювали новорічних янголят.



Діти були у захваті від такої пропозиції. Хочете і ви робити добрі справи? Адже це легко і просто!  Разом ми зможемо творити чудеса! Станьте  помічниками Дідуся Мороза в його майстерні!  До акції можна долучитись у будь – який момент. Протягом грудня – січня у творчій майстерні доброго Дідуся Мороза хлопчики і дівчатка створюватимуть собі, і оточуючим чудовий святковий настрій, виготовлятимуть новорічні і різдвяні прикраси.

пʼятницю, 5 грудня 2014 р.

Наша міць і наша сила – збройні сили України

Народна мудрість стверджує, що земля може нагодувати людину своїм хлібом, напоїти водою зі своїх джерел, але захистити себе не може. Тому це святий обов’язок тих, хто живе, хто користується всіма її благами і дарами. Виконуючи цей почесний обов’язок, ідуть юнаки служити в армію, щоб берегти мир і спокій своєї Батьківщини, стояти на сторожі її інтересів.
6 грудня – молоде,  але шановане в нашій державі свято – День Збройних сил України. Це свято козацького бойового духу, української звитяги, національного війська нашої держави та усіх українців, які готові захищати честь і славу, свободу і суверенність рідної землі. А ще це свято всіх тих, хто носить погони, хто служить в українській армії і готовий захищати міць і кордони рідної землі, свято всіх хлоп’ят, які скоро підростуть, стануть сильними і сміливими і будуть готові захищати свою Батьківщину.
Саме про це і йшла мова під час патріотичної години, на яку ми завітали до учнів 5-Б класу Скадовської ЗОШ №3.Бібліотечні працівники за допомогою мультимедійної презентації перегорнули сторінки з історії формування Збройних сил України та етапи становлення української армії.



Наостанок ми побажали щоб діти зростали мужніми, чесними, надійними, вміли товаришувати та тримати слово, і ще висловили думку, що потрібно служити в нашій країні, гідно нести високе звання захисника України, дорожити честю і бойовою славою її  Збройних сил.

четвер, 4 грудня 2014 р.

Навчи своє серце добру

Від того, як суспільство ставиться до тих, кому з тих чи інших причин важко або не можливо самостійно подбати про себе залежить рівень цивілізованості цього суспільства. І саме Міжнародний день інвалідів нагадує нам, що поруч живуть люди з обмеженими можливостями, які потребують особливої уваги і яким ми повинні допомогти відчути себе рівними серед здорових співгромадян.
Особлива турбота – дітям-інвалідам! Адже кожна дитина має право на особливий догляд, освіту та підготовку для повноцінного, гідного життя в умовах, які забезпечують їй максимальну самостійність та соціальну інтеграцію.
Саме з цією метою працівники бібліотеки завітали до  вихованців Скадовського районного  центру соціальної  реабілітації дітей-інвалідів «Надія», тому що книга та спілкування є, можливо, єдиним віконцем у великий світ. Ми  з задоволенням презентували дітям  казку – лялькову виставу, солодощі  та книжечки для бібліотеки центру. А дітки, у свою чергу, від щирого серця подарували нам янгелочків.


Даруйте щиру посмішку, привітне і лагідне слово один одному та не забувайте дарувати тим, хто їх особливо потребує.

вівторок, 2 грудня 2014 р.

Правда про СНІД

1 грудня у всьому світі відзначають День боротьби зі СНІДом.
Всесвітній день боротьби зі СНІДом уперше відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн пролунав заклик до соціальної терпимості та розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІДу.  З того часу вся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом.
Саме з метою привернення уваги на тому, яку серйозну загрозу для життя людей в усьому світі становить ця глобальна проблема ми завітали до Вищого спортивного училища на зустріч з учнями 9-х, 10-х та 11-х класів. На зустріч було запрошено  спеціаліста  центру репродуктивного здоров'я жінок Валерія Григоровича Греця.



Переглянувши  тематичний фільм про поширення СНІДу на планеті,  діти з зацікавленістю дискутували на тему міфів та реальностей  про цей страшний вірус. Ситуацію по Скадовську та району присутнім доповів Валерій Григорович. Він також  провів бесіду в формі невимушеного діалогу, відповідав на запитання слухачів  та уважно слухав відповіді на свої запитання. Впевнені, що відповідні заходи допоможуть підростаючому поколінню більше дізнатися про СНІД - хворобу, що  існує зовсім поруч, та про те, що це  проблема кожного з нас.



Наостанок присутні отримали інформаційні листівки «СНІД: як від нього уберегтися» та червоні стрічечки - символ боротьби зі СНІДом.