вівторок, 30 вересня 2014 р.

Люби і знай свій рідний край

Дитинство – час незабутніх переживань, яскравих вражень, які довго зберігаються в пам’яті людини і є органічною частиною її духовного світу, що пов’язує з рідною домівкою, місцями, де вона народилася та зростала. Адже формування ставлення до країни і держави, де живе маленька людина починається з дитинства. Неможливо виростити справжнього патріота без знання історії, любові до рідного міста  і краю.
Тому  ми разом з дошкільнятами здійснили мандрівку нашою країною  із заходу на схід та із півночі на південь. Познайомились з  мальовничими куточкам рідного краю.



А на згадку кожен  із залюбки виготовив свою квітку і отримав буклет з  атрибутикою центральної  бібліотеки.

вівторок, 23 вересня 2014 р.

Чарівна країна пригод

Чи можна уявити своє життя без книги? Звісно ні. Бібліотека – це найчарівніше місце. Ви можете зустрітися з доброю Попелюшкою, попасти на казковий бал у королівський палац. Або разом з Гаррі Поттером стати володарем золотих перснів..
У світ пригод поринули  вихованці дитячого садочку «Дзвіночок». Маленьким майбутнім читачам була проведена «Мандрівка Книжковим містом»: екскурсія по бібліотеці, бесіда про значення бібліотеки в житті людини, правила користування книгою. Адже деякі з них прийшли вперше.




Малеча ретельно вибирала собі книжечки. А щоб читання було приємним Бібліолікар  зробив  дітлахам  «щеплення  книгою» та роздав солодкі пігулки.


Чужого горя не буває

Дитинство – це чудова пора сподівань на прекрасне життя та здійснення мрій.  Адже саме в дітях ми хочемо бачити щасливе майбутнє. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край. У малечі не повинно бути нещасливого дитинства, і за це маємо відповідати ми, дорослі, тому турбота про дітей  стала одним із найголовніших наших обов’язків. Враховуючи той факт, що зараз наша країна переживає тяжкі  часи, особливу увагу  ми приділили  дітям, які втратили своїх батьків в зоні АТО. Адже чужих дітей не буває. В цьому переконалися і ми, провівши час з дітьми, що прибули до нас з різних куточків  Херсонщини на запрошення голови районної державної адміністрації Бобилєва Ю.О.
Дуже важливим для співробітників усіх комунальних закладів було спілкування з дітьми і можливість подарувати їм частинку своєї душі.




Бібліотекарі зустріли дітей у стінах книгозбірні з чаєм та солодощами, запропонувавши віртуальну подорож містом «Скадовськ – найкраще місто на землі». Не менш дивовижною та захоплюючою  виявилась відеомандрівка островом Джарилгач. Скільки емоцій та почуттів було передано у піснях та композиціях вихованців КЗ «Скадовський районний будинок культури ім.Т.Г.Шевченка» та КЗ «Школа естетичного виховання». Від гри на трубі Проценка Володимира на очах у присутніх наверталися сльози, а пісня «Мамочка» у виконанні Тетяни Богданової змусила всіх підспівувати.



За цей короткий час начальник відділу культури і туризму Миронець О. В. змогла стати для дітей  та їх батьків справжнім другом.  Дітлахи, забувши хоч на мить свої розчарування, з задоволенням поринули в цю казкову подорож прекрасними куточками нашого міста, полюбили його та твердо пообіцяли приїхати наступного року до Скадовська на відпочинок.


Наприкінці зустрічі присутнім було вручено подарунки  від благодійної організації «Благодійний фонд «Разом» на чолі з Биковою Н.М.  


А мами дякували за гарну зустріч і розуміння.   

четвер, 11 вересня 2014 р.

Мудрий порадник - КНИГА

Роль книги у житті людини важко переоцінити і незважаючи на сучасні інформаційні технології, книга була і залишається основним інформаційним джерелом.  Спілкування з нею допомагає  не тільки оволодіти певними знаннями, але й прилучає до культурних надбань і цінностей.
Для стимулювання зростання читацької активності та популяризація читання, розвитку у дітей та підлітків позитивного ставлення до читання та книги, їх зацікавленості у користуванні друкованою книгою як джерелом інформації, заохочення до систематичного читання, підвищення рівня їх читацької компетентності бібліотека  оголосила місячник книги «Книжковий  вересень»


11 вересня  в рамках  місячника  було проведено  урок «Мудрий  порадник – КНИГА»  для учнів 4- Б класу  Скадовської  ЗОШ № 2, який присвячено початку навчального процесу і нагадування дітям про актуальність читання сьогодні в умовах залежності сучасного підростаючого покоління від ІТ- технологій. Бібліотекарі Чечікова Т.В. та Озембловська С.А.  запросили дітей у цікаву  подорож історією виникнення книги; діти познайомилися зі справжнім письменником–авторкою книги «Уклін вам низький» Калашніковою Людмилою  Андрієвною; поінформували юних читачів про нові книжкові надходження.

Наприкінці уроку до дітей завітав Бібліолікар, який зробив всім присутнім «щеплення  книгою», виписав «рецепт» – Пам'ятка  юному  читачу,  роздав закладки для книг  та  солодкі «пігулки» – цукерки для  насолодження читанням.



День відкритих дверей у ЦДЮТ

Традиційно, на початку нового навчального року у Центрі дитячої та юнацької творчості проходить день відкритих дверей.  Саме в такий спосіб його вихователі намагаються залучити найбільше хлопчиків та дівчаток до занять у творчих гуртках. Так 10 вересня й  ми  завітали на свято.
Діти, що  відвідують гуртки не тільки цікаво розповіли гостям  про те, чим займаються, а й показали плоди своєї діяльності. Присутні мали змогу на власні очі побачити дуже багато цікавого і незвичайного від чого захоплювало дух.


Дуже приємно, що ми, бібліотекарі  не тільки спостерігали за дійством, а й самі прийняли участь у розважальній програмі: представили цікаву літературу, загадували дітям загадки, проводили інтелектуальні ігри тощо.  І звичайно ж найактивніші   отримали  подарунки.



На завершення  гуртківці  продемонстрували  запуск ракети  та величезного повітряного змія  власного виготовлення.  

понеділок, 1 вересня 2014 р.

Україна – єдина країна

День знань — це, мабуть, єдине свято, яке одночасно є і загальним для всіх, і особистим для кожного. Воно завжди урочисте і позитивне, адже це шлях до самостійного життя. Але на жаль, нинішнє Свято Знань затьмарює наша спільна біда. Не в усіх школах пролунав Перший дзвоник.  Саме події останніх місяців та суспільно-політична ситуація на Україні зумовили тему першого уроку «Україна – єдина країна» .
Працівники книгозбірні запросили учнів 5-х класів Скадовської гімназії на перший патріотичний урок до бібліотеки.




Метою проведення цього Єдиного уроку  було формування поваги до історії України, виховання патріотизму та почуття відповідальності за долю  своєї держави.  Для нас важливо, щоб діти ідентифікували себе з українським народом, прагнули жити в Україні, розуміли необхідність дотримання конституційних та правових норм,  володіння державною мовою, шанобливого ставлення до історії, культури та традицій українського народу.
Під час уроку діти здійснили екскурс основними історичними подіями становлення державності України, вивчили шлях здобуття  державних  символів – прапору, гербу, гімну; торкнулися традицій українців та представників інших національностей, що населяють країну. Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять Героїв Небесної сотні та загиблих у зоні АТО. Ми намагалися пояснити учням про важливість відчуття приналежності до України, про усвідомлення себе українцем, про почуття особистої відповідальності за долю держави та українського народу.



Діти – юний цвіт нової України.Кожному з присутніх було запропоновано взяти участь у створенні квітки-надії. Результатом цієї плідної праці стала квітуча карта України, яку було подаровано учням  на згадку про зустріч.


Приємним та патріотичним виявився цей день не тільки для шкіл, а й для працівників бібліотеки. До нас завітала наш друг, постійний відвідувач наших заходів, а ще громадський активіст та  голова штабу П.О.Порошенко  Філенко Наталя Миколаївна з подарунком – у вигляді Прапора України, який було придбано за сприяння приватних підприємців міста та громадських активістів штабу.

Тож ми впевнено стверджуємо, що наша юнь – достойне майбутнє нашої держави. Нам є ким гордитися і пишатися, бо

Народ мій є! 
Народ мій завжди буде!
  Ніхто не перекреслить мій народ!