середу, 30 жовтня 2013 р.

Свій голос віддаю я за природу!


У  Центрі дитячої та юнацької творчості разом з бібліотекарями   було проведено  свято «Це – моя земля!» . Для гуртківці  ЦДЮТ було представлено книжкову виставку інсталяцію, проведено вікторину, а діти у свою чергу довели, що вони справжні природолюби, спритно відповідаючи на цікаві запитання.






Учнівські екологічних бригади  з неабияким захопленням   розповідали про своїх  улюбленців, в ігровій формі дізнавались про забуті види  сільськогосподарських  професій.






 Тиждень плідно проведеної роботи  сприяв розвитку  у дітей творчої  активності, готовності до екологічної діяльності, вихованню почуття відповідальності за природу.







пʼятницю, 18 жовтня 2013 р.

Бібліотечна бізнес-школа «Мільйон – це просто!».

У наш час для того, щоб вижити у ринковому суспільстві  кожен має бути фінансово грамотним, і починати здобувати необхідні знання слід з дитинства. Тому обласний проект  економічної  та фінансової просвіти школярів «Бізнес - школа  «Мільйон – це просто!» on Line» має на меті  підвищити  фінансову грамотність старшокласників загальноосвітніх шкіл, формувати навички складання бізнес-плану та розвивати лідерські  якості.





Для участі у презентації були запрошені учні 9-10 класів  скадовських шкіл. Діти не лише ознайомились з проектом, найновішою  спеціальною  літературою, графіком занять (очних та дистанційних), а й  показали свою обізнаність ерудицію у  сфері економіки та фінансів. З неабиякою наснагою майбутні учасники бізнес-школи заробляли свої перші гроші.  А фіналісти "Економічної вікторини"  уперше в житті спробували  вигідно продати  звичайнісінький олівець, продемонструвавши  нестандартне мислення і свої підприємницькі якості.






Бажаємо всім успіхів у навчанні.

Незабутні враження з Луганська.

На початку жовтня 2013 року в Луганську відбувся Форум молодих бібліотекарів "Книга. Молодь. Інтелект". Темою цьогорічного Форуму, вже шостого за рахунком, були "Технології професійного успіху молодого бібліотекаря у роботі з громадою".





Скадовську бібліотеку для дітей  на цьому заході по-справжньому всеукраїнського масштабу представляла бібліотекар читальної зали Озембловська С. А. Це дуже важлива подія для нас, та навіть для всього нашого району , адже бібліотека вперше бере участь  у проектах такого рівня.
Дуже приємно вразила гостинність Луганщини! До зустрічі гостей форуму господарі  підготувалися дуже ретельно. Як приємно, що з початку форуму панувала гостинна та дружня атмосфера. Молоді бібліотекарі на три дні відчули себе найбажанішими гостями у зовсім, здавалося б, чужому місті.
На учасників чекала безліч доповідей, презентацій та творчих майстерень. Кожен  наступний їх виступ давав нам все більше впевненості в собі, в своїх силах. Молоді бібліотекарі – учасники форуму намагалися «не пасти задніх». На другий день, на ярмарку успішних інноваційних проектів, намагалися показати вищий пілотаж у бібліотечній справі.





Нашою бібліотекою успішно представлено роботу літнього читання  «Читаємо. Відпочиваємо. Творимо». Переконані, що досвід виступу перед такою професійною аудиторією дасть нам  натхнення до впровадження нових ідей у нашій бібліотеці.




Підбиваючи підсумки, учасники форуму дійшли спільного висновку, що творчість – головна ознака  роботи бібліотекаря. Ми рушимо стереотипи, креативно мислимо й будуємо бібліотечне майбутнє. Чим більше креативних ідей – тим цікавіше.




вівторок, 15 жовтня 2013 р.

З козаків візьмемо приклад.
  14 жовтня поєднало два прекрасних свята – свято Покрови Пресвятої Богородиці та День українського козацтва. Цього року виповнюється 515 років з дня заснування українського козацтва. 

  Саме з нагоди цих свят ми здійснили історичний екскурс з життя та звичаїв запорізьких козаків з учнями 2 класу. «Курені» (команди)  завзято змагались між собою, приймали участь у естафетах та вікторинах.




  Зустріч була надзвичайно цікава і захоплююча, тож діти покинули бібліотеку в дуже піднесеному настрої.




     Осінь подарувала  казку В.Сухомлинського «Як починається осінь»!

 У  нашій бібліотеці  відбулося літературне читання за творчістю В.Сухомлинського. Найменші гості з дитячого садка «Дзвіночок» мандрували різнокольоровими стежками осені, активно брали участь в обговорені оповідання та пограли в захоплюючу гру «Осінь вже до нас прийшла — всюди лад свій навела».





            Кожен мав змогу пофантазувати і намалювати свою осінь.




середу, 9 жовтня 2013 р.

Осінні фантазіїї

   Цікаво, яка вона - бібліотечна осінь? Які її характерні риси, настрої, запахи, кольори?

   Бібліотекарі разом з вихованцями дитячого садка «Казка»  досить жваво і активно шукали відповіді на ці запитання.  В ігровій формі діти навчалися розпізнавати осінні місяці, квіти, овочі, фрукти. З  задоволенням відгадували загадки, складали  пазли.






 






Ось, яка вона бібліотечна осінь заворожуюча, чарівна, гарна, і не дає сумувати.