понеділок, 29 липня 2013 р.


    
                                            День хрещення Русі



День хрещення Київської Русі - державне свято яке було засновано в 2008 році і відзначається в контексті національних інтересів України. Дата для цього дня була обрана невипадково: 28 липня християнський світ вшановує пам`ять рівноапостольного великого князя Володимира.

У бібліотеці для дітей читачам провели історичну бесіду «1025 річниця Хрещення Київської Русі» з оглядом літератури тематичної книжкової виставки де розповіли дітям про виникнення православної християнської віри в державі та її вплив на розвиток Київської Русі, про роль Володимира Великого у прийнятті християнства, про місце Херсонеса в поширенні православної віри. 

Діти мали змогу переглянути підготовлений відео-екскурс «Хрещення київської Русі » З відеоматеріалу юні учасники заходу дізналися про просвітницьку діяльність княгині Ольги, перші християнські громади в Київській Русі, про походи князя Володимира та обставини його хрещення.

Завершенням заходу стала вікторина, де діти, після почутого і переглянутого змогли проявити ( закріпити) свої знання про велику подію в історії – Хрещення Київської Русі.



   

понеділок, 22 липня 2013 р.

«Чарівна скарбничка спілкується англійською.»

Незважаючи  на літній відпочинок бібліотека для дітей розширює свої міжнаціональні горизонти  у проведенні літньої програми «Читаємо. Відпочиваємо. Творимо.»  Адже ми  мали чудову можливість познайомитися з дітьми, що завітали до нас з міста Москви і  відпочивають у дитячому таборі «Крилатий» в селі Красному. Це незвичайна група дітей, вона займається  поглибленим вивченням англійської мови.   
Захоплені діти  раділи  побажанням  і завданням  Чарівної скарбнички, подорожували  книжковим морем,відпочивали на пристані «Грай та пізнавай».
                                         


Не залишилися байдужими і самі вимогливі відвідувачі.  Їхню  увагу привернула  гавань «Розумників»,де можна перевірити свої знання  і жваво подискутувати.




Before the new meetings in a library.(До нових зустрічей у бібліотеці)







вівторок, 16 липня 2013 р.

«Пізнавальна подорож Країною здоров’я»

Вже стало доброю традицією проведення годин здоров'я  у таборах відпочинку м.Скадовськ  працівниками бібліотеки. Подібні заходи - гарна основа для зміцнення здоров'я, формування і мотивації  звички до здорового способу життя у дітей.
Цьогоріч  діти літніх оздоровчих  таборів «Романтик» та «ім.Гагаріна» з гарним настроєм зустріли спеціалістів  Скадовського районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді та бібліотеки для дітей, що  завітали до них у гості. На затишнім майданчику оздоровчого  табору «Романтик» зібралося майже 50 дітей, а у актовій залі  табору «ім.Гагаріна» було присутньо  27 учасників заходу  які з цікавістю вирушили «У подорож країною  Здоров'я».
Малеча з великим інтересом брала участь у веселих та дотепних конкурсах «Квітка здоров’я», «Загадки від Мойдодира», «Жартівливій гімнастиці»,  грали в ігри і демонстрували хороші знання з основ здоров'я. 






На завершення заходу дітям було запропоновано намалювати малюнки на тему « Я досягну успіху без паління».


У підсумку всі учасники подорожі отримали нові знання, позитивні емоції, радісні посмішки.

понеділок, 15 липня 2013 р.

Увага, конкурси!


Увага! 
Конкурс  дитячої  творчості  
  «Дитячі історії про найголовніше»


Скадовська центральна бібліотека для дітей запрошує  всіх наших талановитих читачів взяти участь у Всеукраїнському конкурсі дитячої творчості    «Дитячі історії про найголовніше»  (виготовлення книжки-саморобки) який стартував  влітку 2013 року.
Ініціаторами та організаторами конкурсу є Національна бібліотека України для дітей та Міністерство культури України.
Метою конкурсу є розвиток фантазії та творчих здібностей у дітей та підлітків, надання можливості кожному учаснику відчути радість досягнення успіху, повірити у власні сили.
У конкурсі беруть участь читачі – учні 1-11 класів. Проводиться у двох номінаціях: індивідуальні та колективні роботи.
Якщо в тебе є цікава історія з шкільного, особистого чи родинного життя, розповідь про рідний край, про звичаї, традиції, обряди народу, любов до Вітчизни, запиши її для усіх і зроби з неї КНИГУ!
Книжка-саморобка повинна бути яскравою, гарно оформленою    і має бути виконана на аркушах формату А4 за допомогою різних технік, з використанням будь-яких матеріалів.
Створи свою неповторну книжку-саморобку та принеси її до бібліотеки  до   15  серпня  для участі у конкурсі.
Детальнішу інформацію про конкурс можна знайти тут.

Конкурс «Найкращий читацький щоденник-2013 року» 

Видавництво «Грані-Т» оголосило про початок нового конкурсу!
Візьми  участь у конкурсі «Найкращий читацький щоденник-2013 року» і гарантовано виграй книжку на вибір, а у фіналі можеш позмагатися за головні призи – нетбук, фотоапарат чи мобільний телефон! 

четвер, 4 липня 2013 р.

"Книга відпочиває під парасолькою "

Літо для школярів - пора, коли можна відкласти всі підручники і портфелі та вдосталь набігатися. Але без кращого друга – книги – і канікули не такі веселі.



Не секрет, що ставлення до книги та  читання починається з родини. Живе спілкування з книжкою, яку діти читають разом з мамою та татом, допомагає розвитку його образного мислення і інтелекту. За допомогою книги дитина вперше знайомиться з такими поняттями, як добро, краса та щирість. Дуже важливо не втратити можливість дати дітям прочитати ті прекрасні книги, без яких важко уявити їх дитинство…



Ось так, і бібліотека для дітей намагається кожного разу здивувати цікавими ідеями корисного відпочинку. Новинкою бібліогалявини «Скарбниця мудрих порад» стала акція – «Книга відпочиває під парасолькою».



Читання під променями пекучого сонця робить перебування на пляжі не таким і безглуздим. Тим більше поява червонуватого відтінку шкіри можна виправдати інтелектуальним поясненням: «Зачиталася!». Погодьтесь, що  почитати цікаву книгу на березі  чарівного теплого  моря – це незабутні емоції, які залишаться гарним спогадом про літо.