пʼятницю, 30 листопада 2012 р.

Осінні вечорниці




Дуже цікаво і весело пройшли осінні вечорниці.  На свято були запрошені учні і батьки  4-го класу гімназії Діти були в національних костюмах, співали, танцювали. Гостей зустрічала Господиня з цікавими завданнями, а ще запрошені  мали змогу поворожити та пограти в традиційні народні ігри. Вечірка розпочалася інсценівкою вечорниць. Дівчата домовлялися з Господинею хати про проведення вечорниць, а хлопці повинні були згадати прислів’я  або приказку, щоб зайти до хати і прийняти участь у вечорницях. 

























































Такі свята дуже потрібні, бо вони згуртовують дітей і дорослих, виховують  в учнів повагу до традицій українського народу та любов до рідної землі.

четвер, 29 листопада 2012 р.

Цікава зустріч


28 листопада відбулася захоплююча зустріч з письменницею Людмилою Калашніковою.    Яка  у ході зустрічі розповіла  дітям не лише про своє творче життя, а також поділилася з присутніми своїми літературними вподобаннями.    Окрім цього письменниця презентувала  свою книгу «Уклін вам низький»,  у  якій звичайний опис побуту українських селян перетворено на захопливу подорож.  Діти охоче  і жваво спілкувалися з письменницею. А на останок авторка звернулася до дітей з такими словами: «Любіть Україну, пишайтесь нею, її красою і її славним минулим і вірте, неодмінно вірте в її майбутнє, яке належить вам!»





                                     

середу, 21 листопада 2012 р.

Вільний "Wi - Fi" Інтернет

Запроваджено нову послугу! Відтепер у бібліотеці доступний вільний "Wi - Fi" Інтернет. Запрошуємо до співпраці. Завітайте до нас та користуйтесь!

«Урок безпечного Інтернету»




Інтернет  - це унікальне середовище взаємодії людей, призначене для спілкування та обміну інформацією, це величезний віртуальний світ.  Сучасні мами й тата вже розуміють, що Інтернет неоднозначний, корисний і шкідливий одночасно, але боротися з ним практично не можливо.
Але, як в реальному, так і у віртуальному світі, існують небезпеки: програми-віруси, хакерські атаки, зловмисники. Від них можна і потрібно захищатися.
Аби зробити роботу дітей в Інтернеті безпечною, навчити їх шукати, знаходити і ефективно використовувати корисний ресурс -  потрібно знайомити їх з певними правилами, регулюючи таким чином відносини дитини і «світової мережі». Саме з такою метою ми провели у нашій бібліотеці «Урок безпечного Інтернету».





понеділок, 19 листопада 2012 р.

« Зустріч з добром»


20 листопада  -  Всесвітній день дитини, що відзначається за рекомендацією Генеральної Асамблеї ООН  як день світового братерства і взаєморозуміння дітей, присвячений діяльності, спрямованій на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі.
У цей день проходять численні благодійні акції на користь підростаючого покоління.
Наша бібліотека також долучилась до цього і провели для малечі дитячого садка «Дзвіночок» пізнавально-розважальну годину « Зустріч з добром»
Діти мали змогу подивитись мультфільми, взяти участь у конкурсі загадок, переглянути нові книжки .




четвер, 15 листопада 2012 р.

« Зустріч зі світлофором Моргайко»


З 12 по 18 листопада 2012 року проходить Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху. Його проводять у рамках Десятиліття дій по забезпеченню безпеки дорожнього руху у світі.
Порушуючи правила дорожнього руху, ми наражаємо себе на смертельну небезпеку. Тож, щоб не сталося лиха ми повинні знати елементарні правила дорожнього руху, основні засоби його регулювання, вміти правильно переходити через дорогу, розрізняти типи дорожніх знаків, щоб завчасно скористатися інформацією для своїх подальших дій. Саме цій темі і було присвячено урок безпеки « Зустріч зі світлофором Моргайко» для учнів 3-го класу Скадовської гімназії.


середу, 14 листопада 2012 р.

Сьогодні ми говоримо про...


                               

У щирій атмосфері довіри та допитливості пройшов урок спілкування для учнів 6- х  класів «Стосунки між хлопчиками та дівчатками», присвячений взаємовідносинам між підлітками. У ході заходу бібліотекарі намагалися навчити учнів проявляти повагу, чесність, порядність, ввічливість, тактовність у міжстатевих стосунках.




понеділок, 12 листопада 2012 р.

Перший крок у своє майбутнє



Робота  по  профорієнтації – пріоритетний напрямок  діяльності  бібліотеки. Як  орієнтуватися  в світі професій? Які спеціальності  найбільш затребувані у нашому районі? Як знайти професію по душі?
З цими та іншими питаннями має розібратися новий проект із профорієнтації шкільної молоді  «Профі Старт: юні обирають майбутнє», який стартував 08 листопада 2012 р. в м. Херсоні на базі Вищого професійного училища №2. Організаторами проекту у нашому місті виступили  відділи  культури і туризму, освіти Скадовської районної державної адміністрації та районний центр зайнятості.
Працівники Скадовської центральної бібліотеки для дітей провели опитування та анкетування серед учнів 8-х класів ЗОШ №3 та відібрали десять найактивніших учасників, які і представляли наш район на урочистому відкритті проекту, реалізація якого триватиме протягом 2012 – 2015 років.
За умовами проекту, учасникам треба буде дослідити ринок професій нашого району, скласти рейтинг їх популярності та створити власний презентаційний медіа проект про ту професію, яку вони бажають зробити своїм життєвим вибором.
Програма комплексного заходу була надзвичайно різноманітною та насиченою: можна було отримати не тільки корисну інформацію, а й розважитися та цікаво провести час.
Учасники мали змогу відвідати майстер-класи від представників низки професій, тренінги з особистісного розвитку та історії успіху від професіоналів у різних галузях.
Для бібліотекарів було проведено семінар, на якому визначено подальшу роль бібліотек у ході реалізації програми «Профі Старт». Саме бібліотечні працівники мають стати найкращими помічниками і порадниками для молоді у виборі професії, проводячи різнобічну цілеспрямовану профорієнтаційну діяльність.
Попереду нас чекає  велика кропітка робота, бо вже у  квітні 2013 р. відбудеться захист командного проекту «Топ – 5 професій нашого району».